Friss topikok

HTML

Nem bringa, de lejtőn lefelé nagyon gyors!

2008.10.24. 22:00 | smarci | Szólj hozzá!

Általában ragaszkodom a blog témájához de ezt nem lehet kihagyni. Jean Yves Blondeu munkássága itthon szinte ismeretlen de Cedric Gracia óta tudjuk,hogy a franciáknál valami nincs rendben ha gurulásról van szó. Az alapelgondolás egyszerű volt de mint az egyszerű ötletek általában ez is nagyot ütött. A fiatal tervezőnek a Olivier de Serres design iskolának kellett pályamunkát bemutatni, jobb ötlete nemlévén 31 kereket csavarozott egy spciális 3-részes ruhára így megszületett az egyik legelmebetegebb extrémsport a Buggy rollin'. A sebesség élménye egészen intenzív, hiszen akár 5 centire is gurulhatunk hasalva az aszfalton, közel 100-as (!) tempóval. A kreatívabb delikvens kipróbálhatja térden, hanyatt, négykézláb, meg ahogy gondolja... Mindenképpen gyors.

Arról nem szól a fáma, hogy hányast kapott a meglehetősen kreatív pályamunkára Blondeau, de az biztos, hogy elég jól fut neki a szekér, bemutatókat tart, rendezvényeken lép fel, különböző modelváltozatokat fejleszt (például már van női modell is). Sajnos a videó amin bemutatja, hogy nagyjából mire való a szerkezet jogvédett így csak egy linket tudok nyujtani. Aki kedvet kapott egy csöppet sem átagos extrémsprthoz (létezik ilyen?) annak jó hír, hogy ez év végétől a tervező szándéka szerint 1500 Eurós áron kereskedemi iforgalomba kerül. Lehet gyüjteni...

A bejegyzés trackback címe:

https://endlessride.blog.hu/api/trackback/id/tr30730398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása