Friss topikok

HTML

Jön a tél!

2008.10.26. 21:46 | smarci | Szólj hozzá!

Ez van akinek rossz, van akinek jó hír. Sajnos kishazánk idén is csak valami nyálkás, dzsuvás sötét 3 hónapra számíthat ami csak jóindulattal nevezhető télnek. Persze, vannak országok ahol ágyúzás nélkül is van hó, és nemhogy nem síelnek, de még bringáznak is.

Itt van páldául a Snowbike, ahol a Franciák viszik a prímet (milyen meglepő). Egyszerű szabályok, egyszerű verseny; minnél gyorsabban lejönni a hegyről egyenesen egy sípályán. Eric Barone az abszolút csúcstartó ebben a őrületben, aki 1999-ben Les Arcs pályáján 222 km/órás sebességet ért el egy csak ezért épített keróval. Persze van még egy kategória ahol gyári, (khm, ezt nemtudom, hogyan értelmezik) sportboltból kihozott bringákkal szaggatnak.  Itt a chilei La Pavre a király egy olyan pályán amit direkt neki készítettek. Csak, hogy fogalmunk legyen a körülményekről: a bringás egy 2 km hósszú 45 fokos meredekségű (!) sípályán futotta meg a 210-es sebességet.

.

 

Nemtudom mit érez a bringás ilyen tempónál... persze a sportmotoros is megy ennyivel de alattuk minimun 170 kiló vas van nem egy Intense M3. Mindenképp intenzív élmény...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://endlessride.blog.hu/api/trackback/id/tr99733376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása