Friss topikok

HTML

A legenda újjászületése...

2008.11.16. 19:48 | smarci | Szólj hozzá!

Már több mint 11 éve, hogy a Rock Shox harcba küldte a Boxxert. Ezzel a villával nyerték a legtöbb világbajnoki címet, hála a folyamatos fejlesztésnek. Kevesen tudják, hogy az a teló ami manapság minden  második bringában szembejön, eleinte csak a  profik számára volt elérhető versenycélokra, ehhez mért áron. Nem amolyan költői túlzás: egyszerűen nem lehetett kereskedelmi forgalomban kapni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerencsére 2003-ban a gyártás átkerült Tajvanra így hála a kis ferdeszemű barátainknak, a World cup modell kivételével földi halandók  is részesülhettek a  jóból. A konkurencia nyomására 2005-től átdolgozták a villát így már 200mm feletti rugóútból gazdálkodhatott a kedves vásárló, bár a jól bevált alapokat megtartották.

 

 

 

 

 

 A 2007-es World cup kivitel volt a legnagyobb durranás, ugyanis ez volt az első szériában gyártott levegős Dh villa, súlya alig 2,7 kg-ra csökkent. Az igazsághoz azonban hozzátatartozik, hogy már volt ilen súlyú Boxxer korábban, nevezetesen a 2002-es spirálrugós változat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szép lassan kiöregedő villát leváltó, teljesen új konstrukciót idén mutatta be a Sram a szaksajtónak a La Fenasosa Bike Parkban. Nincs szó amolyan marketing szövegelésről, friss papír került a mérnökök rajzasztalára. Jeremiah Boobar vezető fejlesztő ötlete volt a 35mm átmérőjűre növelt becsúszószárak, de ez nem járt súlynövekedéssel, sőt a World cup 117, a Race 267, a Team 149 grammot adott le.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A villa jövő Márciusban kerül forglomba, akit érdekelnek a tesztelők tapasztalatai az itt megnézheti mit bír az új Boxxer.

Várható árak, egyelőre Dollárban:

• BoXXer WC: $1700 USD
• BoXXer Team: $1160 USD
• BoXXer Race: $775 USD

 

A bejegyzés trackback címe:

https://endlessride.blog.hu/api/trackback/id/tr26772418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása