Friss topikok

HTML

Lehet egy kerékkel kevesebb?

2009.01.02. 22:34 | Endlessride | Szólj hozzá!

A monocikliről sajnos az a közhiedelem él, hogy az egy cirkuszi eszköz. Pedig az egykerekű már réges régen elhagyta a világot jelentő deszkákat, és igen komoly sporteszközzé vált. Szerencsém volt egy évig hajtani egy olcsóbb változatot, és minden megtett méter élmény volt vele, talán csak az zavart, hogy nagyon feltünő volt. Sokan óckodnak tőle amiatt, hogy "úgyse tudom megtanulni", de ez nem igaz, 2 nap alatt mindenkinek összejönnek az alapok, volt ismerősöm aki 15 perc után elindult vele. Egy hét után igazábol reflex-szinten lehet vele haladni, és ha tömegközlekedést veszünk igénybe akkor tulajdonképpen még praktikusabb is, és ne feledjük, hogy hónunk alá véve szinte bárhova bevihető, így nem kell lezárni sem.

Mint a "nagytestvérnél" itt is létezik freeride, triál, túra, de még flatland modell is, és az árak természetesenn itt is elszálltak rendesen, de a minőséget meg kell fizetni, meg főleg a márkát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha túljutunk a kezdeti egyensúlypróblémákon akár terepre is merészkedhetünk. Tette ezt például Kriss Holm akinek saját
vállalkozása szakosodott egykerekűek gyártására. Idén például a Magurával közösen kifejlesztettek egy új féket, de van akár sebességváltós(!) gépük is.Igen, 75000 Ft alatt nincs komplett KH.

Így csapat Kriss egy vancouveri freeride parkban:

 

 

Szimpatikus ugye? De ha ez nem tetszik akkor a triál változatokkal is nagyon látványosakat lehet menni, ezek a bringák(?) hasonló jellemzőkkel bírnak mint hagyománys társaik. Könnyüek, masszívak, és nagyon vastag gumi van rajtuk. Persze ez is emberfeletti egyensúlyérzéket kíván de gyakorlat teszi a mestert...

 

 

Ez csak két példa, de ha valaki kedvet kapott a csapatásra, itthon is vannak már helyek, ahonnan kezdhetünk. Ha nincs pénzünk újra ezen az oldalon használtakat is találhatunk, sőt, még tippeket is adnak az első méterekhez.

Mindenképpen jó buli, de egy  nagy hátránya van: ezt bizony folymatosan tekerni kell ha menni akarunk, a másik pedig, ha nem nagykerekűt veszünk akkor nem leszünk túl gyorsak. Egy 20"-os darabbal már problémás volt a 10 nél nagyobb tempó.

A bejegyzés trackback címe:

https://endlessride.blog.hu/api/trackback/id/tr73854246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása